Totul despre bolile psihice

Totul despre bolile psihice

O problema majora actuala o reprezinta tulburarile psihice si echilibrul mental.Psihicul este principalul motor care transimte corpului uman semnale pozitive sau negative.El are rolul de a defini personalitatea si de a face legatura intre minte si suflet.

Termenul psihice reprezinta canalul de legatura intre constiinta si emotii.Sistemul nervos,functiile motorii si intreg echilibrul interior sunt influentate direct de psihic, acesta avand rolul de a emite anumite semnale resimtite la nivelul corpului ca simptomatologii.

Psihicul este identificat de catre specialisti ca fiind un nucleu format din trei celule.Cele trei celule sunt in legatura directa si nu pot actiona independent una fata de cealalta.Aceste celule numite si nivele constitutive sunt reprezentate de:perceptia si reprezentarea realitatii,afectivitatea si limbajul realitatii.

Citeste despre: Totul despre tulburarile psihice

Fiecare dintre acestea are un rol important in buna functionare a sistemului nervos care stimuleaza psihicul si starea de spirit.Toate cele trei nivele pot fi influentate pozitiv sau negativ de diversi factori externi sau interni.Cei externi pot fi de natura sociala iar cei interni de natura medicala.

Psihicul este considerat si o bogata sursa de inspiratie pentru cei pasionati de paranormal.Specialistii sustin ca psihicul are o capacitate mare de a influenta realitatea,ei numind acest proces proprietati sau puteri paranormale.

Stiinta a incercat de-a lungul timpului sa faca cercetari in acest sens,incercand sa gaseasca un raspuns la procesele ce au loc la nivelul psihicului.Nivelele psihice sunt considerate de catre oamenii de stiinta o adevarata comoara a fiintei umane.

Capacitatea de a misca obiecte doar prin actiune mentala,prin concentrare la nivelul intelectului si posibilitatea de a schimba perceptia asupra realitatii reprezinta o calitate a psihicului ce a starnit interesul oamenilor de-a lungul timpului.

Nivelele psihice reprezinta fundamentul personalitatii si determina toate actiunile umane in decursul intregii vieti.Aceste nivele psihice creeaza legaturi interumane si determina stilul de viata adoptat.Personalitatea unui om reprezinta creatia nivelelor psihice. Vocabularul, felul de a se comporta al unui om si intreaga sa conduita in societate sunt determinate de nivelele psihice.

Sistemele psihice sunt cele care coordoneaza intreaga existenta a unei persoane.Perceptia,imaginatia,limbajul sunt principalele subordonate ale nivelelor psihice.Cele mai importante ramificatii ale sistemelor psihice sunt memoria si gandirea.

Sistemele psihice influenteaza de asemenea si dezvoltarea armonioasa din punct de vedere fizic.Nivele psihice au rolul de a stimula anumite glande care elibereaza o anumita cantitate de hormoni necesari dezvoltarii corpului.

Sistemele psihice sunt responsabile si de transmiterea si prelucrarea informatiilor la nivel mental.

Leave a Reply