Tulburari psihice – Cum iti afecteaza acestea viata?

Tulburari psihice

Sanatatea si echilibrul psihic sunt cele mai importante in viata unui om.Din nefericire,in ziua de azi tot mai multi oameni sufera de tulburari psihice care le afecteaza viata din toate punctele de vedere.

Aceste tulburari psihice se impart in mai multe categorii printre ele distingandu-se urmatoarele: anxietate generalizata, atacuri de panica, depresie, somnambulism, fobii sociale, insomnie si nu numai.

Tinerii din ziua de azi sunt cei mai afectati de aceste tulburari psihice, ei avand un stil de viata dezorganizat si un mediu ostil de a se manifesta.Stresul cotidian, problemele din viata personala si cea profesionala lipsa de comunicare si a timpului acordat relaxarii conduc la aceste tulburari psihice cat mai des intalnite in societatea de azi.

Atacurile de panica reprezinta tulburari psihice care se manifesta la nivelul corpului prin simptome diverse precum: tremuraturi ale membrelor, puls crescut, batai rapide ale inimii, transpiratii, nod in gat, incapacitate de concentrare,dureri toracice, tulburari digestive, ameteli, stari de greata, senzatie de sufocare si de febra.

Alte tulburari psihice sunt fobiile specifice.Ele se manifesta prin frica persistenta de un stimul anume,un obiect, o persoana, o situatie, un animal sau pur si simplu frica de o stare anume.

Aceste tulburari psihice se manifesta asemanator cu atacurile de panica si dispar de cele mai multe ori de la sine.Fobiile din copilarie se vindeca fara tratament sau psihoterapie si fac parte din categoria tulburari psihice trecatoare.Cele mai grave, care au manifestari puternice se vindeca cu ajutorul psihoterapiei, care in unele cazuri este combinata cu tratament medicamentos pentru tulburari psihice.

Tulburarile de personalitate fac parte, de asemenea, din categoria de tulburari psihice.Ele se manifesta prin reactii ciudate si schimbari de perspectiva asupra vietii.

Tulburarile de comportament alimentar sunt incluse si ele in grupul de boli numite tulburari psihice.Aceasta clasa se clasifica in doua ramuri:anorexia nervoasa si bulimia nervoasa.Aceste tulburari psihice afecteaza organismul individului si ii poate deteriora starea de sanatate daca nu sunt luate masuri, in timp util.

Leave a Reply