Înconjoară-te de oameni care te inspiră!

Cu cât te vei înconjura mai mult de oameni care te inspiră și de oameni pozitivi, cu atât vei deveni și tu mai inspirat, mai motivat, mai optimist.

La un moment dat, resursele de energie și optimism ale fiecăruia dintre noi se epuizează sau se diminuează și, de aceea, ele trebuie alimentate și realimentate permanent. Dar de unde le alimentăm? Cine și ce ne inspiră și ne umple rezervoarele de energie, motivație, optimism, putere de acțiune, încredere în noi înșine?

 • Oamenii dragi ție
 • Oameni ca tine, care cred în potențialul lor, care acționează și își doresc mai mult de la ei înșiși
 • Persoanele entuziaste
 • Oamenii plini de motivație
 • Marii gânditori ai lumii
 • Trainerii de dezvoltare personală
 • Oamenii care își urmează pasiunile
 • Oamenii de succes care împărtășesc cu drag din experiențele lor
 • Cei care te învață că nimic nu e imposibil
 • Oamenii simpli care cred în potențialul fiecăruia
 • Adevărații mentori
 • Profesorii înzestrați cu harul de a împărtăși din cunoștințele lor vaste
 • Oamenii care sunt perseverenți și depun efort în fiecare zi pentru a-și atinge obiectivele
 • Cei care își doresc să-și depășească limitele
 • Cărțile de psihologie și dezvoltare personală
 • Cei mai buni specialiști din domeniile tale de interes

Iar lista poate continua în funcție de așteptările și obiectivele fiecăruia dintre noi. Ceea ce au în comun toți oamenii care te inspiră și te motivează să-ți urmezi visurile este dorința de auto-perfecționare, de evoluție, de dezvoltare, de a-și valorifica potențialul și de a-și urma pasiunile.

Nimic nu e imposibil, iar asta ne demonstrează cei mai buni, cei care erau oameni obișnuiți, dar care au crezut în forța lor interioară și și-au valorificat abilitățile naturale sau dobândite.

Dragă cititor, nu vreau să te mai aud că ceva este imposibil pentru tine. Vreau să crezi în tine, vreau să-i găsești pe acei oameni care te inspiră, te fac să râzi în hohote și te motivează să ieși din zona ta de confort!

Îți doresc să-ți găsești mentorii, să te înconjori de oameni optimiști, să înveți de la cei mai buni și să pleci de la premisa că tot ce ai nevoie se află în interiorul tău, în potențialul tău, poate nevalorificat pe deplin în momentul prezent.

O zi frumoasă!

Norocul – arză-l focul

Nu m-am simțit niciodată vreun norocos sau că aș putea să câștig ceva fără să depun efort și am cam avut dreptate în privința asta, cu mici excepții, bineînțeles. Spre exemplu, recent am cupărat o sticlă de Coca-Cola și am mai câștigat încă una, iar când am fost să o revendic am mai câștigat una, dar atât pentru că urciorul nu merge de multe ori la apă.

Aș putea să spun că un fel de noroc care mi s-a întâmplat, și asta chiar mă gândesc să o pun pe seama sorții, ar fi faptul că uneori mi-am dorit un lucru cândva, dar am ajuns să îl obțin abia peste ceva vreme fără să depun vreun efort. Așa mi s-a întâmplat zilele trecute când tânjeam după rondele de ceapă și nu am făcut absolut nimic pentru a-mi satisface pofta, iar în cursul zilei de ieri s-a nimerit să mănânc la serviciu fix rondele de ceapă fără să știu ce e la masa de prânz. E un fel de minune dumnezeiască sau un fel de legea atracției universale (nu a lui Newton). Voi alegeți cum să îi spuneți.

Mi s-a mai întâmplat să câștig diverse chestiuni pe la concursuri, dar asta pentru că îmi dădeam cumva interesul și munceam pentru acele premii. De foarte multă vreme tot sper să îmi pice ceva din cer doar ca să îmi dovedească faptul că norocul nu e chiar ceva lăsat la voia întâmplări și să mă facă să îmi schimb părerea căci eu am fost învățat că pentru a obține ceva, oricât de mărunt ar fi acel ceva, trebuie să muncești; uneori mai mult, alteori mai puțin, dar cert e că trebuie să muncești. Ca să îmi dovedesc cumva că nu am dreptate în această privință, am mai participat la câte un concurs pe diverse bloguri, la care metoda de a desemna câștigătorii era tragerea la sorți, dar niciodată nu m-am nimerit printre aceștia. Ca un fel de concluzie la rândurile de mai sus, ori nu trage la mine norocul ăsta, ori nu există noroc deloc?

Nu spun că nu există persoane norocoase care câștigă la loto milioane sau prin tragere la sorți mașini de-ți pică fața, dar dacă stau puțin și mă gândesc la asta parcă îmi dau seama că pe lângă acei câștigători care sunt doar câțiva, mai există sute de mii, chiar milioane care sunt niște ghinioniști și pe care nu îi amintește nimeni pentru că pur și simplu nu contează. Știți povestea cu trifoiul cu patru foi, nu? Ei, bine, pentru mine toată șarada asta cu norocul semănă ca și cum într-o livadă întreagă de trifoi cineva găsește unul mai deosebit care are, culmea, patru foi.

Puteți să-i spuneți cum vreți dacă asta vă face să vă simțiți mai bine, dar eu am fost învățat că munca îți aduce câștiguri pe toate planurile. Cu cât lupți și te străduiești mai mult să obții un job sau cu cât faci mai multe lucruri bune într-o relație, cu atât șansele de a-ți fi mai bine cresc, căci a lăsa totul la voia întâmplării sau, cum îi mai zic câte unii, șansei, este o linie dreaptă către insucces.

Fiecare efort pe care îl facem poate să însemne ceva la un moment dat și poate să încline balanța în favoarea noastră când vom avea nevoie susținere sau recunoaștere. Singurul lucru de care sunt absolut convins este că noi ne facem singuri norocul. Cu cât muncim mai mult, cu atât norocul nostru crește în fiecare clipă.

Voi ce părere aveți?

Leave a Reply