Ingrediente necesare retete cu carne de porc Escalop a la grec:
- sase felii de carne frageda;
- o ceasca de ulei;
- sare;
- 150 de grame de masline fara samburi;
- o lingurita de boia de ardei;
- o ceasca de supa de carne;
- un varf de lingurita de piper macinat.
O alta reteta delicioasa de porc: Tochitura de porc
Modul de preparare retete cu carne de porc Escalop a la grec:
- Spalam carnea cu apa rece si o uscam cu un prosop de bucatarie, se bat bucatile de carne cu ciocanul pentru snitzele, se dau cu sare si cu piper dupa gust si apoi le prajim intr-o tigaie cu ulei incins;
- le tinem la rumenit circa doua trei minute pe fiecare parte dupa care lasa in uleiul in care au fost prajite;
- Acoperim apoi cu o cana de supa de carne si lasam apoi sa fiarba la foc mic;
- Scoatem sambruii maslinelor dupa care dupa care le fierbem cateva minute;
- Cand escalopul este aproape gata adaugam maslinele;
- Cand este aproape gata adaugam boiaua de ardei si inca putina sare pentru gust;.
- Servim escalopul fierbinte impreuna cu sosul in care a fost preparat.
Pofta buna!