Are balta peşte I

N-o să înţeleg niciodată cum pot unii oameni să jongleze cu chestii. Cu mingi, cu portocale, cu farfurii. Jonglerii adevărate, la alea mă refer, nu la cele cu fonduri europene. Pe alea le iau la şuturi altă dată. Dar, serios, să ai 3 portocale, să le arunci în aer, să le prinzi, să le arunci… Extraordinar.
Eu când merg să-mi cumpăr o shaorma am bluză de schimb la mine. Sigur mă pătez. Sunt foarte neîndemânatic. Când eram printr-a patra, eram elev eminent. 10 pe linie la matematică, română, istorie şi 4 şi 5 la lucru manual. Aşa-s oamenii. Unii mai pricepuţi, alţii… mai greu, categorie în care mă includ. Dacă îmi împlineam visul din copilărie şi ajungeam doctor, ar fi fost mult mai puţini oameni în spitale…
Am fost ieri în Piaţa Rogerius. După mâncare. Nu aveam poftă de ceva deosebit, dar când l-am văzut acolo, în acvariul ăla, frumos, gras, strălucitor, mi-am zis ca trebuie neapărat să-mi înfig caninii în el. Şi sigur o să se bucure şi mândra mea să-l simtă în ea, că amândurora ne place peştele bine gătit… Şi uite aşa, am dat banii, domnu’ ăla mi l-a eviscerat şi am plecat spre Decebal cu ditamai crapu într-o pungă, pe care o ţineam cu ambele mâini, să nu se rupă. Am traversat frumos pe lângă staţia de tramvai şi când să ajung pe partea cealaltă… MIŞCĂ BESTIA! Dracu să mă ia dacă am mai pomenit animal gol pe dinăuntru care să se zbată. Excluzând blondele. Aşa că, luat prin surprindere de Resident Evil, am aruncat punga la naiba. Normal că la contactul cu asfaltul, peştişorul meu a sărit din pungă, rostogolindu-se pitoresc în cea mai mare baltoacă de lângă bordură. După secundele de şoc, am pornit în urmărirea evadatului care mişca încă, fără a ţine cont de spectatorii din staţia de tramvai ce mă încurajau cu hohote de răs şi urări de genul “Prinde-l, prinde-l că fuge! Vezi că muşcă! Degeaba, nu merge fără undiţă!”. Într-un final, am reuşit să-l ridic, că era alunecos al naibii şi m-am ales cu câteva aplauze răutăcioase. Dă-i dracu’ de amărâţi… Ei se înghesuie în tramvai, eu mă duc ca boieru cu taxiu. Mi-a dat a mea şi bani de taxi, că salariul meu de mult s-a topit, altfel mergeam pe jos. Fie. Am cules punga de pe jos, am băgat bestia înapoi şi m-am suit în taxi.

Leave a Reply