Cum prelungim durata de viata a combinelor frigorifice

Orice familie, indiferent de spatiul de care dispune in propria sa locuinta sau indiferent cat de des sau de rar s-ar gati, este necesara prezenta unei combine frigorifice Samsung.

combine frigorifice Samsung

De ce tocmai Samsung? Intreaga gama de electrocasnice ce face parte din acest celebru brand, este recunoscuta pentru excelentul raport calitate – pret de care beneficiaza. Astfel, in prezent, acestea sunt la cea mai mare cautare de pe piata.

Cu toate ca sunt de o calitate de neegalat, combinele frigorifice au nevoie si de o ingrijire corecta, astfel incat sa ne incante si cu o functionalitate pe masura, o perioada cat mai indelungata de timp. Astfel, daca vei tine cont de cateva sfaturi, vei reusi cu certitudine sa te bucuri de investitia facuta pentru foarte mult timp de acum incolo.

Sfaturi pentru o buna functionare a unei combine frigorifice Samsung

Pentru inceput, este foarte important locul si modul in care pozitionezi combina frigorifica. Astfel, specialistii ne recomanda sa evitam sa le asezam in apropierea surselor directe, insa si indirecte de caldura. De asemenea, distanta fata de pereti trebuie sa fie de cel putin 10 cm, mai ales la partea din spate pentru ca de obicei acolo exista un schimb destul de puternic de caldura.

La fel de importanta este si selectarea unei temperaturi corespunzatoare. Sub nicio forma, temperatura nu trebuie sa scada mai putin de 4 grade Celsius in frigider, iar pentru cea de congelator de -17 grade Celsius. Daca se va respecta acest lucru, alimentele vor ramane proaspete o perioada mai indelungata de timp. Pentru a se pastra insa in interior o temperatura constanta, este recomandat sa nu tinem usa deschisa prea mult timp deoarece in aceste situatii aceste combine frigorifice Samsung se suprasolicita si consuma de doua ori mai mult curent electric.

combine frigorifice Samsung inchise

Pentru a nu aparea un miros neplacut in interior, recomandat este ca toate mancarurile si alimentele sa fie acoperite. De asemenea, este indicat sa se renunte la alimentele suspecte. Nu doar ca sunt periculoase pentru sanatate, insa vor lasa si un miros urat in urma lor. Astfel, unei combine frigorifice Samsung nu trebuie sa ii acorzi o atentie mult mai deosebita fata de orice alt frigider clasic. Este la fel de usor de intretinut.

Cum curatam corect combina frigorifica

Specialistii ne recomanda ca de cel putin 2-3 ori pe an sa dezghetam combina frigorifica si sa o curatam in totalitate. Ideal ar fi sa faci acest lucru in anotimpurile mai racoroase, astfel incat alimentele sa nu fie nevoite sa stea prea mult timp in caldura. Indiferent cat de mare este grija ta asupra igienei, bacteriile tot isi vor face simtita prezenta in frigider. Tocmai de aceea, cu ajutorul unei carpe si a unui detergent trebuie sa spele atat interiorul, cat si exteriorul combinei frigorifice. De asemenea, te poti ajuta si de solutii naturale pe care le gasesti la indemana: zeama de lamaie, otet sa bicarbonat de sodiu.

Daca iti doresti sa elimini complet eventualele mirosuri neplacute din interiorul unei combine frigorifice Samsung, iti recomand sa pozitionezi un mic recipient cu bicarbonat de sodiu chiar in spatele frigiderului.

Asadar, tinand cont de aceste trucuri de intretinere a unei combine frigorifice Samsung, nu doar ca ii vei prelungi durata de viata, insa inclusiv alimentele vor ramane proaspete mai mult timp, astfel ca sanatatea ta nu va fi deloc afectata.

Leave a Reply