Asigurare de supravietuire – Tot ce trebuie sa stii despre aceasta

asigurarea-de-supravietuire

Interesul pentru contracte si polite de asigurare creste vazand cu ochii, deoarece ele au devenit un instrument eficient de protectie financiara a individului si a familiei sale. Acestea pot constitui un venit suplimentar necesar intr-o anumita perioada din viata unui individ.

Asigurarea este contractul sau polita care asigura persoanei asigurate, in schimbul primelor de asigurare, preluarea de catre casa de asigurari a responsabilitatii despagubirii tuturor riscurilor nedorite, prevazute conform clauzele contractuale.

Printre intrebarile care ne vor framanta si a caror raspunsuri va trebui sa le cercetam inainte de semnarea contractului de asigurare sunt: la ce companie de asigurare sa apelez, ce tip de asigurare mi se potriveste, care sa fie valoarea asigurarii.

Cum pot fi contractate asigurarile de supravietuire

Asigurarile pot fi ori contractate ca anexe sau polite suplimentare ale unei polite de baza, existand si posibilitatea de a le solicita individual. Alaturarea politei suplimentare poate oferi reduceri din pret, iar primele suplimentare platite vor fi mai mici decat in cazul contractarii politei separat.

Asigurarea de supravietuire garanteaza beneficiarului suma asigurata, cu conditia ca, la expirarea contractului, asiguratul sa fie in viata. Beneficiarul este cel mai frecvent insasi persoana asigurata.

Daca veti opta pentru o asigurare de supravietuire, inseamna ca v-ati gandit sa faceti o economisire, intrucat angajandu-va la plata primelor pe durata contractului, la sfarsitul acestuia veti beneficia de intreaga suma asigurata. Aceasta asigurare nu va acoperi decesul sau invaliditatea contractantului politei.

In cazul decesului asiguratului inainte de expirarea politei, asiguratorul este exonerat de obligatiile din contract, anuland orice datorie fata de mostenitorii asiguratului, iar suma acumulata din primele platite pina in acel moment vor reveni asiguratorului.

Exista o posibilitate de a preveni pierderea totala a primelor platite de asigurat in cazul decesului inaintea finalizarii perioadei stabilite contractual. Unele case de asigurari accepta inscrierea in contract a unei clauze ce desemneaza recuperarea partiala a acestora.

Prin urmare, puteti beneficia de o prima aferenta riscului de deces. Prin semnarea acestei clauze, daca asiguratul este in viata la expirarea contractului, va primi suma asigurata fara prima aferenta riscului de deces, iar in cazul particular al unui deces prematur, mostenitorii asiguratului vor beneficia de o parte din suma acumulata din primele platite de asigurat, mai putin prima riscului de deces.

Cand va ajuta asigurarea de supravietuire?

Asigurarea de supravietuire vine in ajutorul dumneavoastra si in cazul unui accident, a incapacitatii de a va desfasura munca, drept un sprijin financiar, dar si ca mod de economisire pe o perioada mai lunga de timp, unul dintre scopurile contractului de asigurare fiind tocmai protectia de inflatie.

O alta varianta a asigurarii de supravietuire este cea cu titlul de renta in cadrul careia suma asigurata datorata se plateste treptat, sub forma de renta echivalenta cu o pensie timp de un anumit numar de luni sau chiar ani.

Leave a Reply