Cat costa sa iti pui instalatii eoliene

Cat costa sa iti pui instalatii eoliene

Cand studiem instalatii eoliene pret trebuie sa luam in considerare in primul rand costurile initiale de cumparare si montare a instalatiei si mai apoi cele necesare intretinerii echipamentului. Zonele intinse de turbine eoliene solicita instalatii eoliene cost destul de mare cel putin pentru inceput.

Investitorii din Romania

In Romania, cei mai multi investitori straini au preferat sa cumpere proiecte deja incepute de instalatii eoliene pret. Si asta deoarece costurile initiale sunt foarte mari. Echipamentele si salariile specialistilor fac parte tot din instalatii eoline pret.

Afla in continuare: Totul despre instalatiile eoliene

Pe internet gasiti o multime de oferte prin care se vand generatoare eoliene cu puteri nominale de aproximativ 400W pentru viteze ale vantului de 12m/s. Acestea sunt potrivite zonelor in care viteza vantului este destul de mare: pe malul apelor, pe dealurile inalte, etc. Vanzatorul le recomanda pentru cabane si locuinte particulare dar si alte locatii in care se inregistreaza viteze ale vantului de minim 4 m/s.

Ofertele pentru instalatii eoliene pret promoveaza in general turbine eoline la set, adica nu vand cate un singur exemplar, ci de la cinci in sus. Accesoriile pe care le includ aceste echipamente sunt de obicei: turnul, regulatorul de putere, sistemul de franare tip centrifugal, anemometru si un sistem computerizat de management.

Unii specialisti care ofera instalatii eoliene pret ofera si servicii de consultanta pentru domeniul energiei eoliene precum: studii evaluative ale potentialului de vant din zona studiata, studii de fezabilitate, studii preliminare care evalueaza impactul asupra mediului, studii de piata si oportunitati de finantare, managementul proiectului pentru dezvoltarea de ample parcuri eoliene dar si planuri de afaceri ce includ cerintele legale ce stau la baza guvernarii activitatii.

Instalatii eoliene pret se ridica si la 3000 euro/kW, dar se amortizeaza in aproximativ 6 ani maxim in cazul unei utilizati normale, corespunzatoare a echipamentului. Avantajul acestor instalatii este ca nu au nevoie de o ingrijire speciala ulterioara. Nu au numeroase piese in mijcare ceea ce duce la numarul foarte mic de reparatii ocazionale necesare, acestea uzandu-se foarte greu. Durata de viata a acestor instalatii eoliene pret este mare, dar in conditii obisnuite de functionare aceasta variaza intre 10 si 30 de ani.

Leave a Reply