Supa italiana de mazare si busuioc
Ingrediente:
- 5 linguri ulei de masline
- 2 cepe mari taiate
- 1 fir telina tocat
- i morcov taiat
- 1 catel usturoi taiat fin
- 3si1/2 cani mazare congelata
- 3si1/4 cani zeama de legume
- 1 cana de frunze proaspete de busuioc rupte
- sare si piper negru proaspat macinat
- parmezan proaspat ras pentru servit
Incingeti uleiul intr-o cratita si puneti ceapa,telina, morcovul si usturoiul.Acoperiti cratita si fierbeti la foc slab 45 minute sau pana cand se inmoaie legumele,mastecand ocazional pentru ca legumele sa nu se lipeasca.
Adaugati mazarea si zeama de legume si aduceti la temperatura de fierbere.Micsorati focul, adaugati busuiocul si condimentelesi fierbeti la foc mic 10 minute.
Turnati supa in vasul de la robot sau blender si mixati pana este fina.Turnati supa in farfurii calde presarati parmezan ras si ornati cu busuioc.