Friptura de porc la tava

Friptura de porc la tava

Ingrediente necesare friptura de porc:

  • un kilogram de pulpa de porc cu tot cu sorici;
  • un varf de lingurita de boia iute de ardei;
  • doua cepe medii;
  • un catel de usturoi;
  • putin chimen;
  • putin busuioc.

Vezi in continuare si: Cele mai delicioase retete de friptura de porc

Modul de preparare friptura de porc:

  • Spalati carnea si apoi crestati soriciul in romburi;
  • Dati apoi carnea printr-un sos format din boia iute , sare, usturoi si busuioc;
  • Asezam carnea intr-o tava o acoperim in intregime cu apa ca sa se poata coace bine, in cazul in care apa scade foarte mult se mai completeaza cu cate o cana;
  • Ceapa curatata si taiata in opt o punem bucatele pe langa bucata de carne;
  • Trebuie lasata la cuptor cam o ora jumate, iar din cand in cand o mai intoarcem pentru a se rumeni uniform;
  • Inainte sa fie gata o asezam friptura de porc pe partea cu sorici in sos si apoi marim putin flacara cuptorului pentru a prinde o crusta crocanta;
  • friptura de porc se poate servi cu garnitura de cartofi prajiti sau varza calita.

Pofta buna!

Leave a Reply