Ingrediente necesare friptura de porc:
- un kilogram de pulpa de porc cu tot cu sorici;
- un varf de lingurita de boia iute de ardei;
- doua cepe medii;
- un catel de usturoi;
- putin chimen;
- putin busuioc.
Vezi in continuare si: Cele mai delicioase retete de friptura de porc
Modul de preparare friptura de porc:
- Spalati carnea si apoi crestati soriciul in romburi;
- Dati apoi carnea printr-un sos format din boia iute , sare, usturoi si busuioc;
- Asezam carnea intr-o tava o acoperim in intregime cu apa ca sa se poata coace bine, in cazul in care apa scade foarte mult se mai completeaza cu cate o cana;
- Ceapa curatata si taiata in opt o punem bucatele pe langa bucata de carne;
- Trebuie lasata la cuptor cam o ora jumate, iar din cand in cand o mai intoarcem pentru a se rumeni uniform;
- Inainte sa fie gata o asezam friptura de porc pe partea cu sorici in sos si apoi marim putin flacara cuptorului pentru a prinde o crusta crocanta;
- friptura de porc se poate servi cu garnitura de cartofi prajiti sau varza calita.
Pofta buna!