Cum să postezi gratuit în sute de grupuri de facebook

EU cred că toate lucrurile bune din lumea asta ar trebui să fie gratis. Și peste secole, cred că acolo se va ajunge. Și mai am o convingere. Aceea că atunci când ai ceva de spus trebuie să spui. În zilele noastre, cel mai ușor mod de a te face auzit e facebook-ul. Poți spune acolo ce și cum vrei, ca să te audă o grămadă de lume. Și e gratuit. Cu mici excepții… Dacă vrei să trimiți mesajele tale la mai multe grupuri, spre exemplu, nu o poți face deloc ușor. Trebuie să investești atunci fie extrem de mult timp, zilnic, fie bani, plătind pentru social media managere care oricum sunt pline de bug-uri și neajunsuri. Totuși, există alternativă. Și dacă tot am găsit-o, o dau la toată lumea, să fie cu noroc. Nu vreau nimic în schimb decăt să o dați și voi mai departe cu like, share și așa mai departe. Și dacă v-am bucurat cu găselnița asta, dați un like paginii mele. Să văd că am făcut oameni bucuroși cu articolul ăsta. Deci, cum se face?

1. Trebuie să aveți sau să vă faceți un cont de gmail, pe care să-l treceți la e-mailurile voastre în contul de facebook.

2. In contul de gmail, mergeți la “agendă” şi creaţi o listă nouă de contacte. Puteţi s-o denumiţi cum doriţi (la mine e “facebook”).

3. Secretul este că veţi posta pe toate grupurile prin adresa de gmail. Fiecare grup are adresa lui de postare.

4. Adresa de grup este de formatul următor: nume grup@groups.facebook.com. Numele grupurilor nu sunt întotdeauna compuse din litere ci pot fi compuse din cifre. Indiferent cum sunt făcute, copiaţi ultimele litere/cifre din adresa grupului şi le introduceţi in lista de contacte din agendă, urmate imediat de “@groups.facebook.com”, fără ghilimele. Spre exemplu, adresa de postare a unui grup numit “grupulmeu” ar fi grupulmeu@groups.facebook.com, adică ultimele litere/cifre din linkul grupului https://www.facebook.com/groups/grupulmeu/ lângă care adaug imediat @groups.facebook.com. Simplu!!!

5. După ce v-aţi făcut lista de grupuri pe gmail, compuneţi un mail nou.

6. La “subiect”-ul mailului, puneţi titlul postării de pe facebook, de exemplu, “reţeta de pâine cu ou”.

7. La corpul mailului, puneţi descrierea, de exemplu “reţeta de pâine cu ou foarte bună”.

8. Dacă doriţi şi poză la postare, puneţi-o ca şi ataşament, cu singura specificare că ataşamentele foto nu funcţionează întotdeauna. De multe ori, la postările prin e-mail, facebook nu postează fotografia. Cand voi afla de ce şi cum, vă voi informa, printr-un update la articol. Deocamdată ştiu doar că pozele mai mici de 50 KB vor fi afişate aproape întotdeauna, deci încadraţi-vă în limita asta sau rămâneţi la postări text.

9. FOARTE IMPORTANT! Când alegeţi destinatarii e-mailului, adică emailurile grupurilor pe care postaţi, puneti doar 1 (un) email la “CĂTRE, sau TO”, restul le puneţi la BCC, fără limită! În caz contrar, postările vi se vor intoarce în e-mail, cu specificaţia “cannot find this email adress”!

 

Leave a Reply