Totul despre microbuze

microbuze

Microbuzele, denumite si minibuz, sunt un tip de automobile cu o forma relativ comuna, proiectate pentru uz personal. Microbuzele sunt proiectate cu o cutie de viteze manuala sau automata, in functie de activitate.

La nivel mondial microbuzele sunt comercializate pentru diferite activitati intalnite in cursul unei zile obisnuite. Acestea sunt comercializate astfel:

  • vehicule multi-scop;
  • transportarea oamenilor;
  • multi-vehicule autilitare.

Existand o cerere foarte mare pentru aceste microbuze, producatorii au amplificat nivelul obisnuit de productie pentru a se asigura de faptul ca toata lumea poate beneficia de aceste mici automobile, practice si rapide.

De-a lungul timpului aceste microbuze au suferit numeroase modificari pentru a fi de un real ajutor persoanelor in drumul acestora pentru destinatiile alese. Nu a durat foarte mult pana cand, vazand ca profiturile sunt garantate, au aparut o multitudine de firme dornice sa-si imparta, distribuie automobilul pentru a ajuta populatia.

Microbuzele au aparut initial cu un numar redus de locuri, media de locuri disponibile era de 5 locuri. Putin mai tarziu, vazand cererea mare de microbuze pentru diferitele destinatii, in principal scurte, producatorii au adaptat micile vehicule la un numar vast de locuri. 5+1 initial iar apoi au aparut modelele cu 8 locuri, ceea ce era o inovatie, deoarece microbuzele erau relativ spatioase. Chiar daca dispuneau de un numar de 8 locuri in acestea puteau intra aproximativ 12-13 persoane fara a avea mari dificultati.

Lungimea unui microbuz este de aproximativ 3m si poate ajunge pana la 5m, este aproximativ cu 20 cm mai inalt decat un Sedan. Capacitatea motorului este impresionanta care, daca este intretinut corespunzator, poate exista o perioada indelungata fara a fi nevoie de interventia service-urilor. Motorul la microbuze este asezat cat mai aproape de parte din fata a masinii permitand constructia masinii intr-un mod cat mai spatios pentru diverse activitari.

Elementele sale sunt grupate intr-un mod mai mare decat al celorlalte masini pentru a minimiza lungimea consolei din fata. Consola din spate poate fi lunga precum intr-un hatchback sau relativ mai lunga precum intr-un break, prima obtiune fiind mai comuna si mai folositoare pentru modelele mai mici, cealalta pentru modelel mai mari.

In ultimii ani au apartut numeroase firme dispuse sa-si ofere serviciile de transport in diferite moduri si locatii, asa sa ajuns ca destinatia Bucuresti – Constanta si nu numai sa fie una dintre cele mai dese drumuri pentru locuitorii din Bucuresti dar si pentru cei din Constanta.

In anumite perioade din an, in sezonul estival putem observa numeroase astfel de automobile circuland spre locatia cea mai solicitata intr-o astfel de perioada; Bucuresti – Constanta. Scaunele fiind mult mai mari decat in masinile mici, permitand pasagerilor sa calatoreasca intr-o poziti mult mai naturala si totodata oferind un spatiu mult mai mare pentru picioare si pentru pasagerii care calatoresc astfel

Leave a Reply