Instalatii eoliene Romania si China

Instalatii eoliene Romania si China

Vestile importante pentru Romania in domeniul energiei verzi (instalatii eoliene) vin de la Enel. Acestia vor inaugura propriile parcuri eoliene in spiritul modernizarii retelei electrice din Romania. C

ei 210 milioane de euro investiti in acest proiect se vor concretiza in proiecte pentru instalatii eoliene, cel putin pentru inceput. Turbinele eoliene pe care grupul italian vrea sa le instalaze vor avea o putere de 350 MW.

Investitorii din intreaga lume considera ca potentialul eolian al Romaniei este cel mai mare din Europa de sud-est. Acesta a fost estimat la 14.000 MW. Legislatia sprijina afacerile bazate pe instalatii eoliene.

Afla totul despre instalatiile eoliene din Romania si China

Turbinele eoliene de doar 14MW instalate pe dealurile propice dezvoltarii de energie eoliana nu sunt suficiente dar daca avem in vedere numarul de avize pe care un dezvoltator trebuie sa le obtina pentru a finalizat o astfel de investitie, numarul mic de instalatii eoliene este explicabil.

Pentru instalarea unui MW eolian un investitor are nevoie de nu mai putin de 1,5 milioane de euro. Pretul energiei obtinute prin folosirea de instalatii eoliene va fi foarte crescut datorita compunerii pretului propriu-zis al electricitatii cu costurile solicitate de furnizori. Un producator de energie eoliana poate primi pentru un MWh si peste 100 de euro.

In China expansiunea energiei eoliene continua sa faca progrese rapide. Volumul pietei de instalatii eoliene in China nu se va dubla anul acesta asa cum era de asteptat datorita capacitatii mai mare de 13GW produsa in anul anterior.

Chiar si in China exista anumite limite ale dezvoltarii, industria trebuie sa ia si ea o pauza. Montarea de instalatii eoliene (parcuri eoliene) este relativ usoara, cel mai greu fiind conectarea acestora la retea. China ramane in continuare piata primara de producere a energiei eoliene.

Urmatoarele diagrame ilustreaza potentialul masiv al Chinei in ceea ce priveste instalatii eoliene.

Leave a Reply