Gulas de porc

Ingrediente necesare gulas de porc:

  • jumatate de kilogram de carne porc;
  • patru cepe medii;
  • jumatate de kilogram de untura;
  • trei rosii;
  • o lingurita de boia;
  • un catel de usturoi;
  • un kilogram de cartofi;
  • doi morcovi;
  • o legatura patrunjel;
  • chimen;
  • 100 de grame de smantana;
  • un litru de apa;
  • sare dupa gust.

Vezi si: Tochitura de porc. Ce deliciu!

Modul de preparare gulas de porc:

  • Alegeti o bucata macra de carne de porc apoi taiati-o bucatele si puneti untura la incins intr-o tava;
  • Prajiti carnea iar dupa aceea o puneti intr-un castron astupata cu un capac;
  • Caliti ceapa taiata marunt in tigaia in care ati prajit carnea iar dupa aceea adaugati si celalalte legume: usturoiul, reosiile taiate felii, morcovii rasi iar dupa doua minute adaugati si bucatile de carne prajita;
  • Presarati condimentele dupa gust: boia, sarea, zahar, chimen si pieprul. Adaugati apa pana cand bucatile de carne sunt in totalitate acoperite.
  • Lasati sa se coaca la foc mic apoi cand carnea este aproape gata adaugati o cana de apa si cartofii taiati;
  • Cand s-au fiert si cartofii luati cratita de pe foc si adaugati smantana si patrunjelul verde tocat marunt;
  • Apoi acoperiti cu un capac si lasati-o asa gulasul de porc pana la servire.
  • Pentru realizarea gulasului de porc este nevoie de circa o ora si jumatate si se poate servi atat cu paine cat si cu mamaliguta calda.

Alta reteta delicioasa: Escalop din carne de porc

Pofta buna!

Leave a Reply