Totul despre instalatiile electrice eoliene

instalatiile electrice eoliene

Structura „instalatii electrice eoliene” se refera la instalatiile eoliene clasice (turbine eoliene) al caror generator eolian este utilizat in principal pentru obtinerea energiei electrice.

Energia mecanica a vantului este folosita peste tot in lume pentru generarea de energie electrica si din ce in ce mai des si in Romania.

Acum aceste instalatii electrice eoliene nu mai sunt un element de noutate pe plaiurile romanesti, cum parea a fi acum cativa ani.

Componenta principala pe care o intalnim la toate aceste instalatii electrice eoliene este generatorul electric. Acesta este alcatuit din urmatoarele elemente: turnul, elicea, cablurile si in mod optional un acumulator.

Turnul este ancorat, inaltimea lui depinzand de spatiul din preajma generatorului si evident de potentialul eolian al zonei (viteza corespunzatoare a vantului). In cele mai multe cazuri, turnurile inalte sunt cele mai utile din punct de vedere energetic. Elicea cea se ataseaza generatorului electric si cablurile electrice pentru transport sunt si ele componente esentiale.

Energia obtinuta in urma utilizarii de instalatii electrice eoliene este suficienta pentru iluminat si pentru consumul zilnic de energie al caselor din zonele respective. Cu alte cuvinte, este o sursa de energie destul de rentabila din punct de vedere economic.

Costurile initiale sunt ceva mai ridicate, cele de intretinere fiind aproape inexistente. Ceea ce face diferenta este factura la energie electrica pe care nu mai trebuie sa o platiti. Aceasta era cea care scoteaza din buzunarul consumatorilor cele mai mari sume de bani.

Daca va permiteti sa investiti in instalatii electrice eoliene trebuie sa stiti ca e o sansa foarte buna de a sprijini curentul eco si de a face economii substantiale.

Leave a Reply