Cele mai bune retete de slabit

Cele mai bune retete de slabit

Un studiu recent arata ca rata obezitatii a crescut la noi in tara, in ultimii ani, in medie cu circa 5%, fapt care ar trebui sa ne ingrijoreze si sa ne mobilizeze pentru a lua masuri. Supraponderabilitatea este o problema actuala cu care, din pacate, se confrunta multi romani.

Pe langa problemele de sanatate pe care o greutate mare le implica, exista si alte consecinte ale acesteia asupra vietii unui om care se confrunta cu o astfel de problema. Problemelor medicale li se alatura probleme de ordin social, multi dintre cei care sufera de obezitate fiind marginalizati. Intervin in timp complexe de imagine, care le afecteaza viata personala si profesionala, oglinda ajungand sa fie cele mai mare dusman al lor.

Medicii romani sunt ingrijorati de numarul mare de cazuri de obezitate

Medicii romani sunt ingrijorati de numarul mare de cazuri de obezitate si spera sa poata stopa acest fenomen. Specialistii sustin ca un program la nivel national cu retete de slabit, ar putea ajuta la informarea corecta a populatiei si implicit la reducerea numarului de cazuri de obezitate.

Policlinicile medicale, spitalele si cabinetele medicale particulare detin puncte de informare nutritionala cu retete de slabit si cu sfaturi pentru o viata sanatoasa, care ar putea ajuta populatia sa se mobilizeze si sa incerce sa remedieze situatia.

Nutritionistii sustin ca alimentatia deficitara, sedentarismul dar si lipsa de activitate sportiva conduc la acest rezultat alarmant al obezitatii. Situatia nu este ingrijoratoare doar in randul adultilor, copii fiind si ei afectati de acest fenomen.

Obezitatea infantila este rezultatul unei vieti dezorganizate, a unei alimentatii gen fast-food si a unui mod eronat de a-si petrece timpul liber in fata calculatorului sau a televizorului. Medicii din scoli si licee se lupta cu sistemul din invatamant pentru a promova sportul ca activitate esentiala si pentru a face cunoscute diverse retete de slabit in randul copiilor.

Ministerul sanatatii isi doreste sa demareze un proiect de viitor prin care sa aduca la cunostinta pacientilor nu doar retete de slabit, ci un intreg program de viata bazat pe sport, mancare sanatoasa, somn si activitati sportive multiple.

Din pacate, viata moderna agitata si ritmul alert de a trai nu le permite tuturor pacientilor sa reuseasca sa respecte un program de acest gen. Exista totusi o varianta salvatoare. Unele clinici medicale au posibilitatea sa introduca un pacient intr-un astfel de program chiar daca acesta nu este internat.

Diverse retete de slabit

I se dau diverse retete de slabit, un orar de respectat si o serie de sarcini medicale. Daca pacientul are vointa si se lupta cu viciul, respectand acele retete de slabit si urmand intreg programul, are toate sansele sa scada in greutate si sa redevina un om normal.

Din fericire, exista si cazuri care au luptat cu greutatea si au avut un final pozitiv.Pentru a castiga batalia cu kilogramele in plus, multi dintre ei fac eforturi foarte mari si ajung sa-si schimbe total stilul de viata. Practic renunta la viata obisnuita si introduc in cotidian noi activitati. D

iverse cazuri s-au rezolvat doar cu respectarea unor retete de slabit, insa cele mai multe cu un program strict care implica si sport in cantitati adaptabile de la caz la caz.

Leave a Reply