Tochitura de porc

Tochitura de porc

Ingrediente necesare tochitura de porc:

  • organe;
  • piept de porc;
  • carnati proaspeti de porc;
  • malai;
  • vin de tohani.

Modul de preparare tochitura de porc:

  • se pun carnatii la separat pentru a scapa de mai multa grasime;
    apoi se toaca ficatul in bucati mai mari si inima in bucati mai mici, splina, rinichiul si pieptul de porc;
  • se caleste ceapa si usturoiul iar pentru gust putem folosi sarea, boiaua iute, piperul un pahar de vin si apoi sosul de rosii. Si la final putin cimbru;
  • se prajeste apoi bucatile de piept mai grase cu oasele ramase, apoi adaugam ceapa si usturoiul calit.
  • adaugam si restul organelor facute cubulete acoperim cu un capac si apoi mai lasam la fiert o perioada scurta;
  • cand toata carnea arata bine patrunsa adaugam bulionul si restul condimentelor;
  • la final adaugam si carnatii si mai lasam la fiert circa 1 minut tochitura de porc;
  • Tochitura de porc se serveste cu mamaliguta calda.

Vezi o alta reteta delicioasa: Orzisor cu spanac

Pofta buna!!!

BONUS: Tocanita de porc

Ingrediente necesare tocanita de porc:

  • carne de porc ;
  • patru cepe medii;
  • trei catei de usturoi;
  • trei rosii;
  • un kilogram de cartofi;
  • un morcov mare;
  • boia dulce;
  • boia iute;
  • undelemn;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare tocanita de porc :

  • Taiem carnea cubulete si o spalam bine de sange;
  • Dupa ce carnea s-a scurt o prajim intr-o tigaie cu ulei incins;
  • Dupa ce carnea s-a rumenut o scoatem pe o farfurie;
  • In restul de ulei din tigaie calim ceapa taiata cubulete;
  • Dupa ce s-a calit ceapa adaugam si celelalte legume: morcovul dat prin rozatoarea mare, usturoiul taiat feliute si rosiile, iar dupa 2 minute adaugati si carnea rumenita.
  • Acoperim carnea in totalitate cu apa si apoi adaugam condimentele: boiaua dule si iute (in functie de gust), sarea si piperul;
  • Adaugam cartofii taiati cand carnea este aproape gata si mai lasam putin la fiert tocanita de porc la foc mic;
  • Tocanita de porc se poate servi cu mamaliguta calda.

Pofta buna!!!

Leave a Reply