Ingrediente necesare tochitura de porc:
- organe;
- piept de porc;
- carnati proaspeti de porc;
- malai;
- vin de tohani.
Modul de preparare tochitura de porc:
- se pun carnatii la separat pentru a scapa de mai multa grasime;
apoi se toaca ficatul in bucati mai mari si inima in bucati mai mici, splina, rinichiul si pieptul de porc;
- se caleste ceapa si usturoiul iar pentru gust putem folosi sarea, boiaua iute, piperul un pahar de vin si apoi sosul de rosii. Si la final putin cimbru;
- se prajeste apoi bucatile de piept mai grase cu oasele ramase, apoi adaugam ceapa si usturoiul calit.
- adaugam si restul organelor facute cubulete acoperim cu un capac si apoi mai lasam la fiert o perioada scurta;
- cand toata carnea arata bine patrunsa adaugam bulionul si restul condimentelor;
- la final adaugam si carnatii si mai lasam la fiert circa 1 minut tochitura de porc;
- Tochitura de porc se serveste cu mamaliguta calda.
Vezi o alta reteta delicioasa: Orzisor cu spanac
Pofta buna!!!
BONUS: Tocanita de porc
Ingrediente necesare tocanita de porc:
- carne de porc ;
- patru cepe medii;
- trei catei de usturoi;
- trei rosii;
- un kilogram de cartofi;
- un morcov mare;
- boia dulce;
- boia iute;
- undelemn;
- sare;
- piper.
Mod de preparare tocanita de porc :
- Taiem carnea cubulete si o spalam bine de sange;
- Dupa ce carnea s-a scurt o prajim intr-o tigaie cu ulei incins;
- Dupa ce carnea s-a rumenut o scoatem pe o farfurie;
- In restul de ulei din tigaie calim ceapa taiata cubulete;
- Dupa ce s-a calit ceapa adaugam si celelalte legume: morcovul dat prin rozatoarea mare, usturoiul taiat feliute si rosiile, iar dupa 2 minute adaugati si carnea rumenita.
- Acoperim carnea in totalitate cu apa si apoi adaugam condimentele: boiaua dule si iute (in functie de gust), sarea si piperul;
- Adaugam cartofii taiati cand carnea este aproape gata si mai lasam putin la fiert tocanita de porc la foc mic;
- Tocanita de porc se poate servi cu mamaliguta calda.
Pofta buna!!!