Strangerea fanului a fost din totdeauna o activitate des intalnita in zonele rulare, fiind transmisa din generatie in generatie considerata fiind o arta.
Nu a durat mult pana cand ingeniozitatea omulul si-a spus cuvantul, luand forma prin uneltele inventate de om de-a lungul timpului.
Aceste unelte i-au simplificat semnificativ munca locuitorului campului dandu-i posibilitatea sa fie mai rapid in activitatile desfasurate.
Citeste si: Cati dinti are o grebla?
Unul dintre aceste dispozitive este grebla, aceasta unelta fiind una dintre cele mai utilizate in gredinarit o perioada indelungata.
Fiind chiar adaptata diverselor activitati rulare, de la un dispozitiv pentru indeletniciri usoare la un dispozitiv esential straduintelor rulare.
Grebla este un dispozitiv relativ simplu de construit, din punct de vedere al timpurilor noastre, este conceput din otel avand in medie de 10-12 dinti (numarul dintilor difera in functie de activitate, greblele folosite la arat aveau o medie de 15-20 dinti) fiindu-i montata o prajina de o lungine de aproximativ 2m din lemn (preferabil bambus)
Afla si: cati dinti are o grebla?
Desi este greu sa ne imaginam, privind tehnologia prezenta langa noi, aceasta unealta, la fel ca si celelalte (furca, sapa, coasa, etc) au contribuit esential la dezvoltarea pe care o vedem astazi, putem afirma faptul: daca aceste ustensile nu erau inventate in acea perioada, astazi nu am avea aceste dispozitive ce ne inconjoara (valabil pentru toate dispozitivele) deoarece, nimeni nu putea construi ce vedem astazi brusc, a fost nevoie de “trepte de plecare” aceste trepete au fost ustensilele agricole, de aici sa plecat spere o lunga si continua dezvoltare, dezvoltare de care ne bucuram astazi si beneficiem de ea.