Salata cu linte, mar si nuci cu garnitura de cidruadouri

Vavoi prezenta acum o reteta extraordinara de linte cu mar si nuci, exact ceea ce aveti nevoie dupa excesele alimentare pe care cu siguranta si voi le-ati facut in perioada aceasta.

Ingrediente

  • O cana si jumatate de linte franceza
  • Trei catei de usturoi
  • Doua crengute de cimbru
  • O frunza de dafin
  • Doua pahare de cidru de mere
  • Doua linguri de mustar de Dijon integral
  • Doua linguri de otet de cidru
  • Doua salote tocate
  • 3 linguri de ulei de canola
  • O jumatate de lingurita de sare kosher
  • Piper negru proaspat macinat
  • Un mar feliat
  • 150 de grame de spanac
  • O jumatate de cana de nuci maruntite

Mod de preparare

  1. Intr-o oala de dimensiuni medii, acopera lintea, usturoiul, cimbrul si foile de dafin cu 4 sau 5 cm de apa.
  2. Adu la fierbere, apoi dai la foc mic. Gateste pana devin moi, dar nu prea moi – poti sa incepi sa le verifici dupa 15 minute.
  3. Scurge, clateste sub apa rece si scoate usturoiul, cimbrul si frunzele de dafin.
  4. Intr-o oala, poti fierbe cirdul pana la o treime de cana. Lasa cidrul sa se raceasca, apoi amesteca cidrul ramas cu mustarul, otetul, prazul si uleiul.
  5. Poti asezona cu o jumatate de lingura de piper si sare. Adauga merele, lintea si spanacul in dressing. Aranjeaza salata pe un platou, dupa care poti adauga si nucile.

Leave a Reply