Vavoi prezenta acum o reteta extraordinara de linte cu mar si nuci, exact ceea ce aveti nevoie dupa excesele alimentare pe care cu siguranta si voi le-ati facut in perioada aceasta.
Ingrediente
- O cana si jumatate de linte franceza
- Trei catei de usturoi
- Doua crengute de cimbru
- O frunza de dafin
- Doua pahare de cidru de mere
- Doua linguri de mustar de Dijon integral
- Doua linguri de otet de cidru
- Doua salote tocate
- 3 linguri de ulei de canola
- O jumatate de lingurita de sare kosher
- Piper negru proaspat macinat
- Un mar feliat
- 150 de grame de spanac
- O jumatate de cana de nuci maruntite
Mod de preparare
- Intr-o oala de dimensiuni medii, acopera lintea, usturoiul, cimbrul si foile de dafin cu 4 sau 5 cm de apa.
- Adu la fierbere, apoi dai la foc mic. Gateste pana devin moi, dar nu prea moi – poti sa incepi sa le verifici dupa 15 minute.
- Scurge, clateste sub apa rece si scoate usturoiul, cimbrul si frunzele de dafin.
- Intr-o oala, poti fierbe cirdul pana la o treime de cana. Lasa cidrul sa se raceasca, apoi amesteca cidrul ramas cu mustarul, otetul, prazul si uleiul.
- Poti asezona cu o jumatate de lingura de piper si sare. Adauga merele, lintea si spanacul in dressing. Aranjeaza salata pe un platou, dupa care poti adauga si nucile.