Tipuri de Aparate Fitness – Care Sunt Cele Mai Eficiente?

Aparate Fitness

Fitness-ul consta in totalitatea miscarilor pe care le facem pentru a ne mentine intr-o conditie fizica buna. Acesta nu mai este astazi doar un sport, ci un mod de viata, ce presupune alimentatie echilibrata, un mod de viata sanatos.

Valentele acestuia sunt numeroase, printre cele mai importante numarandu-se: imbunatatirea si mentinerea sanatatii, pierderea kilogramelor suplimentare, tonifierea musculaturii si o conditie fizica mai buna.

Aparatura fitness (aparate fitness) include: biciclete, benzi de alergare, banci, aparate pentru abdomen (wellness), aparate fitness multifunctionale. Bicicletele, la randul lor, pot fi de mai multe tipuri: eliptice, eliptice-erogmetre, cardio, ergometru, speed bike, etc.

Alte articole despre slabit: Pot exercitiile fizice sa reduca celulita?

Daca doriti sa va mentineti in forma dar nu aveti timpul suficient pentru a ajunge la un centru specializat (sala) puteti sa va achizitionati cateva aparate fitness care sa va foloseasca in aceeasi masura. De exemplu, este foarte recomandat sa aveti in locuinta o bicicleta eliptica sau o banda de alergat. Modelele mai noi nu mai ocupa atat spatiu (se pliaza) si in plus au un design atragator pentru a putea fi amplasate in orice camera.

Unele modele de aparate fitness va masoara chiar si pulsul si va inregistreaza activitatea pe parcursul exercitiului, sugerandu-va diverse metode pentru a va imbunatati starea de sanatate. Display-ul puternic luminat sau cel de tip LCD va ajuta sa vedeti informatiile necesare mult mai bine. Micro-computerul atasat calculeaza in mod stiintific diferite informatii pe care un antrenor personal vi le-ar fi explicat aproximativ. Asa ca de ce sa nu ne bucuram si acasa de beneficiile pe care aceste aparate fitness ni le aduc.

Printre accesoriile pe care le puteti solicita odata cu multe aparate fitness se numara si mingea speciala pentru fitness. Aceasta poate fi simpla, dubla sau cu proprietati anti-spargere. O astfel de minge este destinata exercitiilor de forta si echilibru, este realizata din PVC si isi vadeste utilitatea atat in interior, cat si in exterior. Cele mai multe sunt gandite pentru a fi rezistente, pentru a suporta o greutate de pana la 250-300 kg.

Din categoria aparate fitness prezentate anterior, un rol foarte important il au bicicletele cardio. Acestea sunt recomandate pentru incepatori, iar modul lor de operare este relativ simplu. Ghidonul ajustabil si modulele de viteza numeroase pentru controlul rezistentei sunt trasaturi esentiale pentru o bicicleta. O bicicleta obisnuita nu suporta o greutate mai mare de 130 kg.

Benzile de alergare va testeaza in mod constant rezistenta. Acestea sunt in general pliabile si au o suprafata de alergare ce se potriveste cu orice persoana ce face fitness. Avantajele de care beneficiati cand faceti fitness pe un astfel de echipament sunt: consumul mare de energie (util daca vreti sa scadeti in greutate) si impiedicarea bolilor cardiovasculare.

Leave a Reply