Ingrediente necesare ostropel de porc
- jumatate de kilogram de carne de pui;
- o ceapa mare;
- cinci catei de usturoi;
- 250 de mililitri de suc de rosii;
- 30 de grame de faina ;
- 10 fire de ceapa verde sau usturoi verde;
- untdelemn;
- sare.
Vezi si: Escalopul de porc – O reteta de nota 10
Modul de preparare ostropel de porc
- Calim ceapa impreuna cu carnea intr-o tigaie incinsa si 4-5 linguri de ulei;
- Dupa ce carnea s-a frigezit bine trebuie ca faina sa fie frecata cu sucul de rosii rece, avand la icneput grija sa nu se formeze cocoloase dupa care o turnam peste carne, urmand apoi sa completam sosul cu apa sau suc de rosii aproximativ jumatate de litru;
- Se lasa la fiert circa 5 minute, apoi luam cratita de pe foc, iar apoi adaugam usturoiul si sarea, dupa gust.
- Cind folosim ceapa sau usturi verde, acestea trebuiesc curatate si spalate. Trebuiesc apoi fierte intregi, inclusiv cu frunze, in apa clocotita, aproximativ zece minute, pana cand s-au inmuiat suficient. Apa ramasa se poate adauga in sos in cazul in care nu folosim sosul de rosii pentru completarea sosului;
- impletim firele de ceapa sau usturoi fierte in forma de coronite cu diametrul de aproximativ cinci centimetri. Cine doreste poate sa le si prajeasca in 30 de grame de unt si apoi sa le adauge sosului;
- In final se tne ostropelul de porc cuptor circa 10 minute;
- Ostropelul de porci servit cu garnitura de piure de cartofi
O alta reteta din carne de porc: Tochitura de porc
Pofta buna!